Erdő, erdők, őserdő > Fa - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Erdő, erdők, őserdő > 19 weboldal. Kategória leírása: Az erdő számos élőlénynek ad otthont. A Föld biológiai egyensúlyának szempontjából is óriási jelentősége van. Emellett kedvelt kirándulóhely is.

fa.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Erdő, víz, folyó
http://www.wwf.hu/

Temészet víz és erdő védelem állatvédelem természetvédelem...

Erdő, víz, folyó
Erdők - a világ tüdeje
http://www.emla.hu/

Az erdők - akár az óceán - oxigénné alakítják a széndioxidot, és élőhelyet biztosítanak a világban található biológiai sokféleség nagy részének. ...

Erdők - a világ tüdeje
Ipoly Erdő zRt.
http://www.ipolyerdo.hu/

Események, letöltés, galéria, ökoturisztika, vendégházak...

Ipoly Erdő zRt.
Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő
http://www.silvavitae.hu/

Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő, Természetvédelmi terület és tevékenység leírása.

Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő
Babérlombú erdő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bab%C3%A9rlomb%C3%BA_erd%C5%91

Az örökzöld babérlombú erdők (más néven: szubtrópusi esőerdők) monszun éghajlaton, illetve a meleg mérsékelt égöv egész évben csapadékos részein (főleg óceáni szigeteken) alakultak ki.

Babérlombú erdő
Bakonybél - Bakonyi Erdők Háza
http://www.bfnpi.hu/index.php?pg=sub_25

A festői elhelyezkedésű bakonyi üdülőfalu, Bakonybél központjában található a Bakonyi Erdők Háza. A zirci apátság hajdani gazdasági épületegyüttesének korszerű felújítása teremtette meg annak a lehetőségét, hogy az egykori magtárban természetvédelmi és erdészeti gyűjteményt lehessen kialakítani.

Bakonybél - Bakonyi Erdők Háza
Délnémet táj a Fekete erdő szélén
http://www.csatolna.hu/hu/panorama/fekerdo.htm

2002. október végén készültek a képek a Rajna felső folyásánál, a Fekete erdő szélén fekvő Freiburgtól 15 km-re keletre.

Délnémet táj a Fekete erdő szélén
A kerecsendi Berek erdő honlapja
http://www.berekerdo.hu/

A hevesi síkon Egertől 12 km-re, dél-délnyugatra fekvő település, az M3-es és a 25. számú főközlekedési utak kereszteződésében, a Mátra és a Bükk lábainál helyezkedik el, kisebb közúti forgalmi csomópont. A legközelebbi vasútállomások a Budapest-Miskolci vasútvonalon Füzesabony, Füzesabony-Putnoki vasútvonalon Eger. Legmagasabb pontja az Öreghegy. Vizei a Laskó- és a Szóláti patak.

A kerecsendi Berek erdő honlapja
Erdő - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C5%91

Az erdő fák sűrű csoportja által létrejött természetes vagy telepített élőhely. Az erdőben bonyolult életközösségek, ökoszisztémák alakulhatnak ki. Az erdők különböző formáit világszerte mindenütt megtaláljuk a magashegyek erdőhatáráig, kivéve azokat a területeket, ahol gyakran pusztítanak tüzek, illetve ahol az emberi tevékenység az erdőket kiirtotta. Az erdők tudatos hasznosítását erdőgazdálkodásnak nevezük. Az erdők - akár az óceán - oxigénné alakítják a széndioxidot, és élőhelyet biztosítanak a világban található biológiai sokféleség nagy részének. Az építőanyag és a tűzifa szintén innen származik.

Erdő - Wikipédia
Törmeléklejtő-erdők
http://www.novenyzetiterkep.hu/eiu/ly2.html

Tipikus kifejlődésű állományaival a gyertyános-tölgyes és a bükkös öv sziklaletörései, fennsíkperemei alatt, törmelékszoknyákon, perigalciális blokk fácieseken találkozhatunk. A talaj alsóbb szintjeiben, vagy a vastag regolit (felhalmozódott törmelék) alatt, bizonyos időszakokban (pl. hóolvadáskor, nagyobb esőzések idején) a vízszivárgás jellemző lehet. A szubsztrát általában az ún. lejtőtörmelék-erdőtalaj. A felszíni vízszivárgásos sziklás oldalakon, szűk völgyekben a magasabb lombkoronájú [LY1] váltja fel.

Törmeléklejtő-erdők
Erdők
http://www.wwf.hu/index.php?p=wwf&sub=celok&alal=57&id=57

Az erdők a világ szárazföldi biológiai sokféleségének 2/3-a számára nyújtanak otthont, köztük olyan veszélyeztetett karizmatikus fajoknak, mint a gorilla, az orangutan, a tigrisek és a pandák, de említhetjük a milliónyi növényfajt is. Ezeket a fajokat nem tudjuk megvédeni élőhelyük védelme nélkül.

Erdők
Fekete-erdő - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete-erd%C5%91

A Fekete-erdő (németül Schwarzwald) erdővel borított hegyvidék Baden-Württembergben, Németország délnyugati részén. Nyugatról és délről a Rajna völgy határolja. A legmagasabb csúcsa a Feldberg 1493 méter. A hegység az itt található számos tobozos fa sötét színéről kapta a nevét.

Fekete-erdő - Wikipédia
Erdők a Bakonyban és a Balaton-felvidéken
http://www.utikalauz.hu/bakony/erdok/bakonyierdokfai.html

Bükk (Fagus silvatica) B Lassú növekedésti, hosszú életű, nagy termetű fa. Üde termőhelyeket, megfelelő párateltséget igényel. Sok tápanyagot kíván, legszebben fejlődik meszes talajokon. A Bakony magasabb részein elegyetlenül vagy gyertyánnal, kocsánytalan tölggyel elegyedve alkot állományokat. Fokozatos felújításban makkról Jól újul. Termése időszakos, általában 5-7 évenként terem bőségesen. Fiatal korban igényli az árnyalást, lassan nő, de növekedését megtartja idős korában is. A lassan növő fafajok közül a bükk-állományoknak van a legnagyobb fatermése.

Erdők a Bakonyban és a Balaton-felvidéken
Erdősítés
http://www.bibl.u-szeged.hu/reizner/03/3446.htm

A hagyomány szerint a barátok templomának "födele fáját", a Matyparton lévő "Fewere" nevű erdőben vágták volna (1). Nem lehetetlen ennélfogva, hogy a Maros árterein elterült nagy erdőségek, a mocsári tölgyerdők rengetegei, valamikor a tiszai ártereket is ellepték s az egész Maty-ér és Sárosvölgy környékén kiterjedt erdőségek voltak.

Erdősítés
Őszülő erdők rettegése
http://hu.wikisource.org/wiki/%C5%90sz%C3%BCl%C5%91_erd%C5%91k_retteg%C3%A9se

Őszülő erdők rettegése. Ady Endre egyik nagyon szép költeménye...

Őszülő erdők rettegése
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
fa.wyw.hu: Fa katalógus. Fákkal, fafajtákkal foglalkozó tematikus webkatalógus. Faáruházak, fatelepek és faiskolák gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 251 válogatott fa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 251 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 12858