Erdő, erdők, őserdő > Fa - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Erdő, erdők, őserdő > 25 weboldal. Kategória leírása: Az erdő számos élőlénynek ad otthont. A Föld biológiai egyensúlyának szempontjából is óriási jelentősége van. Emellett kedvelt kirándulóhely is.

fa.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Erdő, víz, folyó
http://www.wwf.hu/

Temészet víz és erdő védelem állatvédelem természetvédelem...

Erdő, víz, folyó
Erdők - a világ tüdeje
http://www.emla.hu/foldanyank/ch13.html

Az erdők - akár az óceán - oxigénné alakítják a széndioxidot, és élőhelyet biztosítanak a világban található biológiai sokféleség nagy részének. ...

Erdők - a világ tüdeje
Ipoly Erdő zRt.
http://www.ipolyerdo.hu/

Események, letöltés, galéria, ökoturisztika, vendégházak...

Ipoly Erdő zRt.
Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő
http://www.silvavitae.hu/

Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő, Természetvédelmi terület és tevékenység leírása.

Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő
Bakonybél - Bakonyi Erdők Háza
http://www.bfnpi.hu/index.php?pg=sub_25

A festői elhelyezkedésű bakonyi üdülőfalu, Bakonybél központjában található a Bakonyi Erdők Háza. A zirci apátság hajdani gazdasági épületegyüttesének korszerű felújítása teremtette meg annak a lehetőségét, hogy az egykori magtárban természetvédelmi és erdészeti gyűjteményt lehessen kialakítani.

Bakonybél - Bakonyi Erdők Háza
Babérlombú erdő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bab%C3%A9rlomb%C3%BA_erd%C5%91

Az örökzöld babérlombú erdők (más néven: szubtrópusi esőerdők) monszun éghajlaton, illetve a meleg mérsékelt égöv egész évben csapadékos részein (főleg óceáni szigeteken) alakultak ki.

Babérlombú erdő
Délnémet táj a Fekete erdő szélén
http://www.csatolna.hu/hu/panorama/fekerdo.htm

2002. október végén készültek a képek a Rajna felső folyásánál, a Fekete erdő szélén fekvő Freiburgtól 15 km-re keletre.

Délnémet táj a Fekete erdő szélén
Erdő - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C5%91

Az erdő fák sűrű csoportja által létrejött természetes vagy telepített élőhely. Az erdőben bonyolult életközösségek, ökoszisztémák alakulhatnak ki. Az erdők különböző formáit világszerte mindenütt megtaláljuk a magashegyek erdőhatáráig, kivéve azokat a területeket, ahol gyakran pusztítanak tüzek, illetve ahol az emberi tevékenység az erdőket kiirtotta. Az erdők tudatos hasznosítását erdőgazdálkodásnak nevezük. Az erdők - akár az óceán - oxigénné alakítják a széndioxidot, és élőhelyet biztosítanak a világban található biológiai sokféleség nagy részének. Az építőanyag és a tűzifa szintén innen származik.

Erdő - Wikipédia
A kerecsendi Berek erdő honlapja
http://www.berekerdo.hu/

A hevesi síkon Egertől 12 km-re, dél-délnyugatra fekvő település, az M3-es és a 25. számú főközlekedési utak kereszteződésében, a Mátra és a Bükk lábainál helyezkedik el, kisebb közúti forgalmi csomópont. A legközelebbi vasútállomások a Budapest-Miskolci vasútvonalon Füzesabony, Füzesabony-Putnoki vasútvonalon Eger. Legmagasabb pontja az Öreghegy. Vizei a Laskó- és a Szóláti patak.

A kerecsendi Berek erdő honlapja
HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt.
http://www.bp-erdo.hu/

HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt hivatalos weboldala...

HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt.
Festői erdők
http://utazas-nyaralas.info/blog/a-het-kepe/a-het-kepe-5-festoi-erdok/

A belfőldi és külföldi utazások, és nyaralások után (azon szerencséseknek, akiknek megadatott) a nyár alkonya, az ősz közeledte, és a nagy meleg mérséklődése fantasztikus erdei túrákra ad lehetőséget itthon, és külföldön is. Kedvcsinálónak néhány kép pár gyönyörű erdőről, melyekről néha nehéz is elhinni, hogy fényképek, hiszen inkább festményeknek tűnnek.

Festői erdők
Törmeléklejtő-erdők
http://www.novenyzetiterkep.hu/eiu/ly2.html

Tipikus kifejlődésű állományaival a gyertyános-tölgyes és a bükkös öv sziklaletörései, fennsíkperemei alatt, törmelékszoknyákon, perigalciális blokk fácieseken találkozhatunk. A talaj alsóbb szintjeiben, vagy a vastag regolit (felhalmozódott törmelék) alatt, bizonyos időszakokban (pl. hóolvadáskor, nagyobb esőzések idején) a vízszivárgás jellemző lehet. A szubsztrát általában az ún. lejtőtörmelék-erdőtalaj. A felszíni vízszivárgásos sziklás oldalakon, szűk völgyekben a magasabb lombkoronájú [LY1] váltja fel.

Törmeléklejtő-erdők
Erdők
http://www.wwf.hu/index.php?p=wwf&sub=celok&alal=57&id=57

Az erdők a világ szárazföldi biológiai sokféleségének 2/3-a számára nyújtanak otthont, köztük olyan veszélyeztetett karizmatikus fajoknak, mint a gorilla, az orangutan, a tigrisek és a pandák, de említhetjük a milliónyi növényfajt is. Ezeket a fajokat nem tudjuk megvédeni élőhelyük védelme nélkül.

Erdők
Büszke erdők, csúnya rágalmak
http://www.csakjohirek.hu/content/view/3221/27/

Hazánk a gyakori és divatos vádak ellenére jól használja erdeit – területük növekszik, a faji változatosság gyönyörködtető.

Büszke erdők, csúnya rágalmak
Sólyom az erdők és a Duna védelméről
http://www.agroland.hu/?hir=2401

"Példamutató, ami itt folyik" ? jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök tegnap a pusztazámori szemétlerakó előtt. Az államfő elmondta: ha a lakosság jobban odafigyelne a szelektív gyűjtésre, kevesebb hulladék kerülne a tározóba.

Sólyom az erdők és a Duna védelméről
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
fa.wyw.hu: Fa katalógus. Fákkal, fafajtákkal foglalkozó tematikus webkatalógus. Faáruházak, fatelepek és faiskolák gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 292 válogatott fa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 292 | Várakozó linkek: 14 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 15535