Erdő, erdők, őserdő > Fa - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Erdő, erdők, őserdő > 25 weboldal. Kategória leírása: Az erdő számos élőlénynek ad otthont. A Föld biológiai egyensúlyának szempontjából is óriási jelentősége van. Emellett kedvelt kirándulóhely is.

fa.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Erdő, víz, folyó
Erdő, víz, folyó
http://www.wwf.hu/

Temészet víz és erdő védelem állatvédelem természetvédelem...

www.wwf.hu
Erdők - a világ tüdeje
Erdők - a világ tüdeje
http://www.emla.hu/foldanyank/ch13.html

Az erdők - akár az óceán - oxigénné alakítják a széndioxidot, és élőhelyet biztosítanak a világban található biológiai sokféleség nagy részének. ...

www.emla.hu
Ipoly Erdő zRt.
Ipoly Erdő zRt.
http://www.ipolyerdo.hu/

Események, letöltés, galéria, ökoturisztika, vendégházak...

www.ipolyerdo.hu
Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő
Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő
http://www.silvavitae.hu/

Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő, Természetvédelmi terület és tevékenység leírása.

www.silvavitae.hu
Bakonybél - Bakonyi Erdők Háza
Bakonybél - Bakonyi Erdők Háza
http://www.bfnpi.hu/index.php?pg=sub_25

A festői elhelyezkedésű bakonyi üdülőfalu, Bakonybél központjában található a Bakonyi Erdők Háza. A zirci apátság hajdani gazdasági épületegyüttesének korszerű felújítása teremtette meg annak a lehetőségét, hogy az egykori magtárban természetvédelmi és erdészeti gyűjteményt lehessen kialakítani.

www.bfnpi.hu
Babérlombú erdő
Babérlombú erdő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bab%C3%A9rlomb%C3%BA_erd%C5%91

Az örökzöld babérlombú erdők (más néven: szubtrópusi esőerdők) monszun éghajlaton, illetve a meleg mérsékelt égöv egész évben csapadékos részein (főleg óceáni szigeteken) alakultak ki.

hu.wikipedia.org
Délnémet táj a Fekete erdő szélén
Délnémet táj a Fekete erdő szélén
http://www.csatolna.hu/hu/panorama/fekerdo.htm

2002. október végén készültek a képek a Rajna felső folyásánál, a Fekete erdő szélén fekvő Freiburgtól 15 km-re keletre.

www.csatolna.hu
Erdő - Wikipédia
Erdő - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C5%91

Az erdő fák sűrű csoportja által létrejött természetes vagy telepített élőhely. Az erdőben bonyolult életközösségek, ökoszisztémák alakulhatnak ki. Az erdők különböző formáit világszerte mindenütt megtaláljuk a magashegyek erdőhatáráig, kivéve azokat a területeket, ahol gyakran pusztítanak tüzek, illetve ahol az emberi tevékenység az erdőket kiirtotta. Az erdők tudatos hasznosítását erdőgazdálkodásnak nevezük. Az erdők - akár az óceán - oxigénné alakítják a széndioxidot, és élőhelyet biztosítanak a világban található biológiai sokféleség nagy részének. Az építőanyag és a tűzifa szintén innen származik.

hu.wikipedia.org
A kerecsendi Berek erdő honlapja
A kerecsendi Berek erdő honlapja
http://www.berekerdo.hu/

A hevesi síkon Egertől 12 km-re, dél-délnyugatra fekvő település, az M3-es és a 25. számú főközlekedési utak kereszteződésében, a Mátra és a Bükk lábainál helyezkedik el, kisebb közúti forgalmi csomópont. A legközelebbi vasútállomások a Budapest-Miskolci vasútvonalon Füzesabony, Füzesabony-Putnoki vasútvonalon Eger. Legmagasabb pontja az Öreghegy. Vizei a Laskó- és a Szóláti patak.

www.berekerdo.hu
HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt.
HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt.
http://www.bp-erdo.hu/

HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt hivatalos weboldala...

www.bp-erdo.hu
Festői erdők
Festői erdők
http://utazas-nyaralas.info/blog/a-het-kepe/a-het-kepe-5-festoi-erdok/

A belfőldi és külföldi utazások, és nyaralások után (azon szerencséseknek, akiknek megadatott) a nyár alkonya, az ősz közeledte, és a nagy meleg mérséklődése fantasztikus erdei túrákra ad lehetőséget itthon, és külföldön is. Kedvcsinálónak néhány kép pár gyönyörű erdőről, melyekről néha nehéz is elhinni, hogy fényképek, hiszen inkább festményeknek tűnnek.

utazas-nyaralas.info
Törmeléklejtő-erdők
Törmeléklejtő-erdők
http://www.novenyzetiterkep.hu/eiu/ly2.html

Tipikus kifejlődésű állományaival a gyertyános-tölgyes és a bükkös öv sziklaletörései, fennsíkperemei alatt, törmelékszoknyákon, perigalciális blokk fácieseken találkozhatunk. A talaj alsóbb szintjeiben, vagy a vastag regolit (felhalmozódott törmelék) alatt, bizonyos időszakokban (pl. hóolvadáskor, nagyobb esőzések idején) a vízszivárgás jellemző lehet. A szubsztrát általában az ún. lejtőtörmelék-erdőtalaj. A felszíni vízszivárgásos sziklás oldalakon, szűk völgyekben a magasabb lombkoronájú [LY1] váltja fel.

www.novenyzetiterkep.hu
Erdők
Erdők
http://www.wwf.hu/index.php?p=wwf&sub=celok&alal=57&id=57

Az erdők a világ szárazföldi biológiai sokféleségének 2/3-a számára nyújtanak otthont, köztük olyan veszélyeztetett karizmatikus fajoknak, mint a gorilla, az orangutan, a tigrisek és a pandák, de említhetjük a milliónyi növényfajt is. Ezeket a fajokat nem tudjuk megvédeni élőhelyük védelme nélkül.

www.wwf.hu
Büszke erdők, csúnya rágalmak
Büszke erdők, csúnya rágalmak
http://www.csakjohirek.hu/content/view/3221/27/

Hazánk a gyakori és divatos vádak ellenére jól használja erdeit – területük növekszik, a faji változatosság gyönyörködtető.

www.csakjohirek.hu
Sólyom az erdők és a Duna védelméről
Sólyom az erdők és a Duna védelméről
http://www.agroland.hu/?hir=2401

"Példamutató, ami itt folyik" ? jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök tegnap a pusztazámori szemétlerakó előtt. Az államfő elmondta: ha a lakosság jobban odafigyelne a szelektív gyűjtésre, kevesebb hulladék kerülne a tározóba.

www.agroland.hu
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
fa.wyw.hu: Fa katalógus. Fákkal, fafajtákkal foglalkozó tematikus webkatalógus. Faáruházak, fatelepek és faiskolák gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 292 válogatott fa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 292 | Várakozó linkek: 12 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 15520