Fafajták > Bükk, bükkfa, Bikk, bikkfa, tagacea > Fa - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fafajták > Bükk, bükkfa, Bikk, bikkfa, tagacea > 3 weboldal. Kategória leírása: Egy bükkfa mintegy 35 - 40 méter magasra nő. Sokféle módon hasznosítható, jól megmunkálható.

fa.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Bükkfa
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/bukk.html

Magas termetű fa, egylaki, egyivarú, szélbeporzású virágokkal. Kérge sima, elefántszürke. Vesszőin a hosszan kihegyezett, szúrós, rozsdabarna pikkelyekkel fedett rügyei ülnek (lombfakadás előtt ez is segít felismerni). A hajtásrendszerére jellemző, hogy az oldalhajtások eredésénél, a főtengelyen a japán bajuszra emlékeztető ágripacs látható. Lomblevelei ép szélűek tojásdadok, színén fényesek, élük főleg a fiatal halványzöld éppen kifejlődötteké, pillás. A levelek éle rendszerint gyengén hullámos. A levél színe csupasz, fonáka az erek mentén eleinte selymes szőrű. A porzós virágok lelógó nyeles kettősbogas barkavirágzatban helyezkednek el. A virágokban a porzók száma 8-12. A többi kettősbogas barkavirágzattal rendelkező fafajtól elkülönítve, rövid kerekded megjelenése miatt, bojtnak is hívjuk.

Bükkfa
Bükk
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCkk

A közönséges bükk (Fagus sylvatica) 40 m-ig megnövő, egyenes, hengeres törzsű fa. Kérge vékony, sima, világos- vagy sötétszürke. A hosszúhajtások zegzugos növekedésűek, szőrösek, szürkésbarnák, hónaljrügyeiből a következő évi rövidhajtások fejlődnek. A hónaljrügyek orsó alakúak, hosszúkásak, csúcsukon molyhosak, a virágrügyek zömökek. A levelek elliptikusak, ék vállúak, hegyes csúcsúak, nyelük rövid, szélük ép, ritkán fogasak, élük hullámos, pillás.

Bükk
Bükkösök
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCkk%C3%B6s%C3%B6k

A bükkösök (Fagio medio-europaeum) a valódi mérsékelt övi lomberdők biomjába tartozó fás társulások, melyeknek vezető, azaz kompetítor fajai a bükkök (Fagus silvatica). Közép-Európa csapadékos, kiegyenlített éghaljatú hegyvidékein – Nyugat-Európában a nedvesebb dombsági területeken is – bükkerdők váltják fel a különféle tölgyeseket, elsősorban a gyertyános-tölgyeseket, melyek a 250–400 m közötti magaságot kedvelik.

Bükkösök
Hirdetések
Oldal leírása
fa.wyw.hu: Fa katalógus. Fákkal, fafajtákkal foglalkozó tematikus webkatalógus. Faáruházak, fatelepek és faiskolák gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 251 válogatott fa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 251 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 12858