Fafajták > Tölgyfa, tölgyfák, Quercus > Fa - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fafajták > Tölgyfa, tölgyfák, Quercus > 5 weboldal. Kategória leírása: A tölgyfafélék családjába mintegy 500 faj tartozik.

fa.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

A tölgyfák oldala
A tölgyfák oldala
http://www.tolgyfa.eoldal.hu/

Legfőbbképpen tölgyfákról olvashat itt a látogató. Itt mindent megtalál a tölgyekről.Egészen picike tölgycsemete is van!

www.tolgyfa.eoldal.hu
Tölgy - Wikipédia
Tölgy - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6lgy

A tölgy vagy tölgyfa (Quercus) a bükkfafélék (Fagaceae) család egyik, fölöttébb fajgazdag nemzetsége. Rendszertani nevét a kelta 'Quer' = szép és 'cuez' = fa szavakból eredeztetik.

hu.wikipedia.org
Tölgyfa
Tölgyfa
http://www.kislexikon.hu/tolgyfa.html

(Quercus), a róla nevezett család fája vagy cserjéje, 300 faja (hazánkban 6, de több fajvegyülék és eltérés) Ausztrália és Afrika kivételével az egész föld hegyein terem, még pedig Ázsiában 148, Amerikában 142, Európában 20-24. Afrikának nincs külön tölgye, csak néhány dél-európai terem az északi részén. Kérge repedezett, levele egynyári vagy örökzöld, emez gyakran nem öblös.

www.kislexikon.hu
Kocsányos tölgy
Kocsányos tölgy
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kocs%C3%A1nyos_t%C3%B6lgy

A kocsányos tölgy (Quercus robur) koronája szabad állásban széles, kúp alakú, ágai messze szétterülnek. Zárt állományban 45 m-t is elérő, egyenes törzsű, keskeny koronájú fa. Kérge mélyen barázdált, sötét színű. Levelei kopaszok vagy csillagszőrösek, a levéllemeze visszás-tojásdad, a levélalap két fülcimpa alakban végződik. A levelek rövid nyelűek, majdnem nyél nélküliek (2-6 mm), szinte ülők. A levéllemez tagolt, a tagoltság mértéke a lemez csúcsától a válla felé haladva nő, karéjostól egészen az osztottig.

hu.wikipedia.org
Tölgyfa / Gyógynövénytár
Tölgyfa / Gyógynövénytár
http://www.hazipatika.com/topics/gyogynovenytar/herbs/Tolgyfa?id=125

A bükkfafélék (Fagaceae) családjába tartoznak. Facsoportulásai lombhullató erdőt alkotnak. Egylaki növények, április-májusban virágzanak. A tölgyeknek makktermése van. A felhasznált hatóanyagot mind a kocsányos, mind a kocsánytalan tölgy tartalmazza.

www.hazipatika.com
Oldal leírása
fa.wyw.hu: Fa katalógus. Fákkal, fafajtákkal foglalkozó tematikus webkatalógus. Faáruházak, fatelepek és faiskolák gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 292 válogatott fa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 292 | Várakozó linkek: 12 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 15520