Fafajták > Tölgyfa, tölgyfák, Quercus > Fa - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fafajták > Tölgyfa, tölgyfák, Quercus > 5 weboldal. Kategória leírása: A tölgyfafélék családjába mintegy 500 faj tartozik.

fa.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A tölgyfák oldala
http://www.tolgyfa.eoldal.hu/

Legfőbbképpen tölgyfákról olvashat itt a látogató. Itt mindent megtalál a tölgyekről.Egészen picike tölgycsemete is van!

A tölgyfák oldala
Tölgy - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6lgy

A tölgy vagy tölgyfa (Quercus) a bükkfafélék (Fagaceae) család egyik, fölöttébb fajgazdag nemzetsége. Rendszertani nevét a kelta 'Quer' = szép és 'cuez' = fa szavakból eredeztetik.

Tölgy - Wikipédia
Tölgyfa
http://www.kislexikon.hu/tolgyfa.html

(Quercus), a róla nevezett család fája vagy cserjéje, 300 faja (hazánkban 6, de több fajvegyülék és eltérés) Ausztrália és Afrika kivételével az egész föld hegyein terem, még pedig Ázsiában 148, Amerikában 142, Európában 20-24. Afrikának nincs külön tölgye, csak néhány dél-európai terem az északi részén. Kérge repedezett, levele egynyári vagy örökzöld, emez gyakran nem öblös.

Tölgyfa
Kocsányos tölgy
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kocs%C3%A1nyos_t%C3%B6lgy

A kocsányos tölgy (Quercus robur) koronája szabad állásban széles, kúp alakú, ágai messze szétterülnek. Zárt állományban 45 m-t is elérő, egyenes törzsű, keskeny koronájú fa. Kérge mélyen barázdált, sötét színű. Levelei kopaszok vagy csillagszőrösek, a levéllemeze visszás-tojásdad, a levélalap két fülcimpa alakban végződik. A levelek rövid nyelűek, majdnem nyél nélküliek (2-6 mm), szinte ülők. A levéllemez tagolt, a tagoltság mértéke a lemez csúcsától a válla felé haladva nő, karéjostól egészen az osztottig.

Kocsányos tölgy
Tölgyfa / Gyógynövénytár
http://www.hazipatika.com/topics/gyogynovenytar/herbs/Tolgyfa?id=125

A bükkfafélék (Fagaceae) családjába tartoznak. Facsoportulásai lombhullató erdőt alkotnak. Egylaki növények, április-májusban virágzanak. A tölgyeknek makktermése van. A felhasznált hatóanyagot mind a kocsányos, mind a kocsánytalan tölgy tartalmazza.

Tölgyfa / Gyógynövénytár
Hirdetések
Oldal leírása
fa.wyw.hu: Fa katalógus. Fákkal, fafajtákkal foglalkozó tematikus webkatalógus. Faáruházak, fatelepek és faiskolák gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 251 válogatott fa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 251 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 12858