Trópusi erdő, őserdők > Fa - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Trópusi erdő, őserdők > 6 weboldal. Kategória leírása: A trópusi őserdők, esőerdők biztosítják a föld oxigénellátását.

fa.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Veszélyben az érintetlen esőerdők
http://www.origo.hu/tudomany/fold/20040311ujabb.html

Az Amazonas érintetlen esőerdőit is elérte az emberi tevékenység következtében kialakult éghajlatváltozás. A legbelsőbb területek fajtársulásainak ökoszisztémájában is változás tapasztalható - olvasható a Nature tudományos hetilapban.

Veszélyben az érintetlen esőerdők
Az esőerdők elvesztése
http://www.emla.hu/foldanyank/ch14.html

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1999-ben bejelentette: a világ esőerdeiből évente körülbelül 13,7 millió hektárnyi területet tisztítanak meg vagy égetnek fel, azaz másodpercenként egy focipályányit! A cégek a fakitermelés, a húsipar és a bányászat kedvéért megkopasztják a fás területeket. A szegény emberek az erdős területek megművelésére kényszerülnek, mert a gazdag cégek eltékozolták a jó minőségű mezőgazdasági földet. A Mexikó területén található Chiapas Lacandona őserdejében, az erdő minden hektárán kb. 30 féle fafajta, 50 féle orchidea, 40 féle madár, 20 féle emlős, 300 féle lepke és 5000-nél is több rovar található. A népességnövekedés, az ipari fejlődés, a mezőgazdaság, a farmok és a petróleum-ipar mára az őserdőknek több mint 50%-át elpusztította. A fennmaradót meg kell őriznünk!

Az esőerdők elvesztése
Trópusi erdõk pusztulása
http://www.hhrf.org/ujszo/2000/295/tema.htm

Az elmúlt öt évtized során soha nem tapasztalt mértékben pusztították a világ trópusi erdõit, az egykori õserdõknek mára csupán a fele maradt meg: az eredeti 1,5-1,6 milliárd hektárból 750-800 millió hektár ki lett vágva.

Trópusi erdõk pusztulása
Eltűnnek az esőerdők
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=2148

Több környezetvédő csoport is arra hívja fel a világ figyelmét, hogy Brazília őserdeiben, az Amazonas dzsungeleiben egyre gyorsul az erdőirtás, és ez végzetes következményekkel járhat bolygónk egészére nézve is.

Eltűnnek az esőerdők
A távoli esőerdőket is érinti a légköri széndioxid növekedés
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=1921

Az érintetlen esőerdők növekedési dinamikája és összetétele megváltozott: az amazonasi erdők távoli szegleteiben is drasztikus változásokat idéz elő a légköri széndioxid növekvő mennyisége – állítják amerikai és brazil kutatók húsz év adatai alapján.

A távoli esőerdőket is érinti a légköri széndioxid növekedés
A globalizáció hatása
http://www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=75&page=3

Döbbenetes tény, de a becslések szerint – hivatalos adatok természetesen erre vonatkozóan nem léteznek – minden jogszabály, védelmi intézkedés, ellenőrzés ellenére az Amazóniából származó fa 90%-a napjainkban is illegálisan kerül forgalomba!

A globalizáció hatása
Hirdetések
Oldal leírása
fa.wyw.hu: Fa katalógus. Fákkal, fafajtákkal foglalkozó tematikus webkatalógus. Faáruházak, fatelepek és faiskolák gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 292 válogatott fa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 292 | Várakozó linkek: 14 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 15535